Femicid

46-letni Mitja O. v Peskovcih med prepirom zadavil in z nožem zabodel 35-letno partnerko

R.T.
11. 9. 2022, 08.05
Posodobljeno: 11. 9. 2022, 19.06
Deli članek:

V soboto nekaj po 18. uri so lahko policisti v pridržanje odpeljali moškega, ki je v bližini Gornjih Petrovcev na Goričkem ubil 11 let mlajšo izvenzakonsko partnerko.

Vestnik.si
Prizorišče tragedije v Peskovcih.

"Na kraj so bili takoj napoteni policisti in reševalci. Po do sedaj zbranih podatkih naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Osumljenemu je bila na kraju odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja," je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške Policijske uprave.

Po informacijah spletnega portala Vestnik je imel par dva otroka, storilec pa naj bi bil 46-letni Mitja O., ki je med prepirom zadavil mlajšo partnerko in jo zabodel še z nožem. Kljub hitri pomoči policistov in medicinskih reševalcev je ženska podlegla poškodbam in umrla. Po zločinu je storilec sam poklical policiste in se jim predal. Vestnik še dodaja, da je Mitja O. priznal, kaj je storil. Otroka sta bila v času grozodejstva v hiši, nista pa bila priča umoru.

Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota je dejal, da policisti še niso zbrali vseh ugotovitev, zaenkrat pa vodijo primer kot kaznivo dejanje uboja, za katerega je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora. Dodal je, da so policisti takoj po prihodu do hiše kontaktirali Center za socialno delo Murska Sobota, ki je ustrezno poskrbel za otroka.