Strelec mrtev

Masaker v Črni gori: Pobil 11 ljudi, med žrtvami naj bi bili tudi otroci

M.K.
12. 8. 2022, 18.41
Posodobljeno: 12. 8. 2022, 20.50
Deli članek:

V Črnogorskem mestu Cetinje je prišlo do krvavega pohoda. Po neuradnih informacijah je 34-letni moški Vučko Borilović v stanovanju pobil svojo celotno družino, nato pa strelski pohod nadaljeval po mestu. Po zadnjih informacijah je mrtvih 11 ljudi, več je ranjenih, poroča kurir.rs. Med umrlimi naj bi bili štirje otroci.

kurir.rs
Napad se je zgodil v Cetinjah.

Policija je bila o streljanju obveščena nekaj minut po 16. uri. Po tem, ko je moški s strelnim orožjem, šlo naj bi za lovsko puško, pobil svojo družino, je stopil na ulico, kjer je začel streljati na naključne mimoidoče.

Policisti so se na dogajanje nemudoma odzvali in strelca poskušali obvladati, vendar se ta ni predal in je streljal tudi nanje. Policija je 34-letnega napadalca ubila. Vučko Borilovič je pred tem preprečeval ekipam nujne medicinske pomoči, da bi pristopile do njegovih hudo poškodovanih žrtev, še poroča Kurir.

Na ulici je streljal na otroke, starejše ženske, sploh ni gledal na koga bo streljal. Ubil mi je prijatelja, ki je šel po naključju mimo mimo, je za Kurir povedal eden izmed pretresenih očividcev.

Televizija Vijesti, ki se sklicuje na vire pri policiji in tožilstvi, poroča. da je mrtvih najmanj deset ljudi. Hrvaški spletni portal poroča o 11 mrtvih. Med mrtvimi naj bi bile tudi mladoletne osebe, po neuradnih podatkih so umrli štirje otroci.

Napadalec je po zadnjih podatkih poškodoval še najmanj šest ljudi, ki so jih že prepeljali v bližnji bolnišnici. Med njimi je tudi policist, katerega stanje pa je po poročanju Vijesti stabilno. Radio Cetinje sicer poroča, da naj bi moški policista ustrelil v glavo.

"Zgodila se je tragedija, ki se jo Črna gora ne spominja. Pozivam vse prebivalce Črne gore, da smo skupaj z mislimi pri družini nedolžnih žrtev, njihovih sorodnikih, prijateljih in vseh prebivalcev prestolnice Cetinje," je po napadu na družabnem omrežju Telegram zapisal črnogorski premier Dritan Abazović.