Pretresljivi prizori

VIDEO: Junak, ki je pred zublji reševal svoj domači kraj, se je iz pekla vrnil med žive

S.R.
19. 7. 2022, 19.30
Posodobljeno: 19. 7. 2022, 19.36
Deli članek:

Angel Martin Arjona je na posestvu kopal jarek, da bi pred ognjem rešil domači kraj, a se je moral vdati in zbežati, ko so ga zublji že oblizovali po hrbtu.

Zajem zaslonske slike
Njegov kopač je ostal v plamenih, saj je uspel ubežati.

Požari, ki v teh dneh pustošijo ob Sredozemlju in v Franciji, poskrbijo tudi za številne pretresljive prizore. Eden takih se je danes kot požar razširil po spletu. Zgodilo se je včeraj v kraju Tabara na severozahodu Španije.

Kraju s slabimi 800 prebivalci se je nezadržno bližal obsežen požar, zato se je domačin Angel Martin Arjona odločil, da ga pred zublji reši z jarkom, ki ga je začel izkopavati s kopačem. A je bil prepozen, ogenj ga je hitro obkrožil, Arjona pa je zbežal, kolikor so ga nesle pete, pri čemer so zagorela tudi njegova oblačila.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je Arjona v dramatičnem pobegu utrpel hude opekline. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Valladolidu, a njegovo življenje ni ogroženo. »Lahko bi vse pogorelo, popolnoma vse. Ni, ker obstajajo profesionalci in ljudje s pogumom, da nas zaščitijo,« je za Reuters pojasnil mehanik Juan Lozano, sicer dober prijatelj Arjone.

V regiji Zamora, kjer se nahaja tudi Tabara, sta v požarih umrli najmanj dve osebi. Med gašenjem je tam v nedeljo umrl 62-letni gasilec, naslednji dan pa so na istem območju našli še truplo 69-letnega kmeta. V zadnjih desetih dnevih so požari v Franciji, Španiji in na Portugalskem opustošili več kot 40.000 hektarjev površin.