pod nadzorom

FOTO: Na Goriškem Krasu spet gorelo

J.P./STA
15. 7. 2022, 19.55
Posodobljeno: 15. 7. 2022, 22.35
Deli članek:

Zgorelo je med pet in šest hektarov suhe trave, podrastja in del borovega gozda.

PGD Šempeter pri Gorici
Požar pri Opatjem selu

Požar ob državni cesti Miren-Lokvica na Goriškem Krasu je pod nadzorom, je za STA povedal vodja intervencije Simon Vendramin. K temu sta precej pripomogla slovenski in italijanski helikopter, ki sta okoli 120 gasilcem pomagala pri gašenju. Kljub temu na požarišču preko noči ostaja požarna straža, skupno okoli 50 gasilcev.

Vendramin je povedal še, da na tem območju močno piha, zato bodo morali biti prisotni gasilci pozorni, da požar spet ne vzplamti.

"Zjutraj bomo nadaljevali delo. Preko noči pa bodo večjo pozornost namenili predvsem robovom požarišča in pazili na to, da se požar ne bi znova razširil," je še dejal Vendramin, ki ocenjuje, da je zgorelo med pet in šest hektarov suhe trave, podrastja in del borovega gozda.

Čez dan je bilo na terenu okoli 120 gasilcev iz poklicne gasilske enote Nova Gorica in prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Nova Gorica, Kanal, Dobrovo. Šempeter, Dornberk, Renče-Vogrsko, Kostanjevica na Krasu, Komen in pripadniki izobraževalnega centra Ig, ki opravljajo požarno stražo v Sežani. Pomagali so jim tudi italijanski gasilci.

Poleg slovenskega in italijanskega helikopterja so se gasilcem pridružili še pirotehniki, ki so pomagali usmerjati gasilce pri gašenju požara, saj je na tem območju še precej neeksplodiranih ubojnih sredstev iz prve svetovne vojne.