S helikopterjem na urgenco

FOTO: V zrušenju delovnega odra pri Pivki v globino zgrmeli trije delavci, dva huje poškodovana

S.R.
12. 7. 2022, 06.03
Posodobljeno: 12. 7. 2022, 10.52
Deli članek:

Vsi trije delavci so pristali v ljubljanskem kliničnem centru. Dve osebi, stari 60 in 17 let, sta utrpeli hude poškodbe.

PGD Pivka
Kraj nezgode v Šmihelu pri Pivki.

V Šmihelu v občini Pivka se je včeraj malo po 18. uri zgodila huda nesreča pri delu. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, se je porušil delovni oder, s katerega so padli trije delavci in se poškodovali. Na kraju so prvi posredovali pivški gasilci, ki so zavarovali tudi kraj pristanka helikopterja. Delavce so oskrbeli reševalci, pri čemer so eno hudo poškodovano osebo prenesli do helikopterja, še dve pa so s kraja odpeljali z reševalnim vozilom. Vsi trije delavci so pristali v UKC Lubljana.

Kot so pozneje pojasnili koprski policisti, se je glede na ugotovitve na gradbenem odru udrla deska, moški pa so v globino padli s približno štirih metrov. Gre za 60, 19 in 17 let stare delavce, ki so prostovoljno sodelovali pri obnovi ostrešja. Najstarejši in najmlajši sta pri padcu utrpela hude poškodbe, 19-letnik pa jo je skupil lažje. Policisti bodo s podrobnostmi dogodka obvestili državno tožilstvo.