Top flop tedna

Udaril ga je z registrsko tablico in ženskim čevljem s peto

J.V.
4. 7. 2022, 21.32
Deli članek:

Posebno zagonetni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

Bobo
/

10. Novomeški policisti so na Jerebovi ulici obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnica pogreša nahrbtnik s knjigami. Škode je za 250 evrov.

9. Kranjski policisti so pri Galeriji Moste preverjali prijavo o skupini fantov, ki naj bi z nadvoza na avtocesto metali kamenje. Obveščen je bil tudi Dars, a mulcev niso izsledili.

8. V Celju so policisti obravnavali vlom v ograjen prostor vrtnarstva. Pogrešajo 80 vreč zemlje za rože in še nekaj drugih reči. Škode je za 2000 evrov.

7. Koprski policisti so obravnavali 42-letnega domačina, ki je vozil kombi, čeprav nima vozniškega dovoljenja. V postopku se je policistom predstavil z bratovimi podatki. Vozilo so mu zasegli, spisali bodo tudi obdolžilni predlog.

6. Na območju Tržiča sta se voznika sprla zaradi prepočasne vožnje oziroma prehitevanja.

5. V okolici Potočne vasi so neznanci na njivi izkopali in ukradli 150 kilogramov krompirja.

4. Na ulici Obala v Portorožu se je pešec, 30-letnik iz Sežane, ulegel na pokrov avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri pripeljala 50-letna domačinka. Kršitelja je poskušal spametovati naključno mimoidoči 37-letnik iz Pirana, vendar se je 30-letnik postavil v borbeni položaj in mu začel psovati mater. Ker ukazov policije ni upošteval, so ga pomirili z nekoliko tršimi prijemi in mu odredili pridržanje. Zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru so mu izdali plačilni nalog.

3. Na Ulici XIV. divizije v Celju se je zgodila prometna nesreča, zakrivil jo je 73-letni voznik tovornjaka, ki je prevažal okoli 60 prašičev. Pri vožnji skozi krožišče se je vozilo prevrnilo, ob tem je nekaj prašičev pobegnilo, a so jih policisti in gasilci ujeli, dva pa sta poginila. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

2. Pri Sevnici voznik avtobusa ni ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo, kjer so bile polzapornice spuščene, prihod vlaka pa so naznanjali tudi svetlobni znaki. Voznik je polzapornico odlomil, po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici ustavil, izstopil in jo lastnoročno odlomil ter nadaljeval vožnjo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa.

1. Pred enim od koprskih lokalov je 34-letni domačin iz neznanega razloga z registrsko tablico, ki jo je snel z lastnega avta, udaril 60-letnega Avstrijca. Nato ga je še enkrat udaril po glavi  z ženskim čevljem s peto, poročajo s policije in dodajajo, da se je 34-letnik nato odpeljal s kraja zločina, lažje poškodovanega Avstrijca pa so oskrbeli v izolski splošni bolnišnici. Policisti bodo 34-letnika kazensko ovadili, in ker je bila z njim tudi mladoletna hčerka, bo o dogajanju obveščen pristojni center za socialno delo.