Avstrijska upokojenka je v petek okoli 19. ure plavala in se potapljala nedaleč od obale, ko jo je ugriznil morski pes. Začela je kričati, morski pes ji je odgriznil del noge in roke, ljudje na bližnjem pomolu so jo slišali in videli, kako se je morje okoli nje obarvalo rdeče od krvi. V vodo ni skočil nihče, sama je nekako uspela priplavati do pomola, kjer so ji z vrvjo pomagali na kopno. Hudo poškodovano so odpeljali v bolnišnico, a je umrla že med prevozom. Nesrečna ženska je bila sicer poročena z Egipčanom in je tudi živela v Egiptu, poročajo egiptovski mediji, po katerih drugi povzemajo novico.

Zaradi napada morskega psa so za tri dni zaprli bližnje plaže. Za srbski portal Telegraf je potapljač Radenko Čalić, ki se nahaja v tem egiptovskem letovišču, povedal, da gre najverjetneje za napad tigrastega morskega psa ali morskega psa vrste mako. Kot v večini primerov, ko morski psi priplavajo blizu obale, ga je tudi tokrat najverjetneje privabila hrana, ki jo nekateri turisti vržejo v morje. Možno pa je tudi, da so morskemu psu v nos prišel vonjave od ostankov rib, ki jih ribiči odvržejo v morje.

Radenko je spomnil, da je na podoben način morski pes zagrizem v roko potapljaču maja letos. Posledice so bile usodne. Takšni napadi so sicer redki. Oktobra 2020 je morski pes napadal 12-letnega fanta in inštruktorja potapljanja. Obema so morali amputirati nogo. Pravo serijo napadov pa so leta 2010 zabeležili v Šarm El Šejku, več je bilo poškodovanih, umrl pa je 71-letni nemški turist.