pogrešana v šibeniku

Zaželela si je ogleda mesta na lastno pest

R.T.
1. 7. 2022, 11.40
Posodobljeno: 1. 7. 2022, 11.42
Deli članek:

V začetku tedna so po vodenem turističnem ogledu v mestu Šibenik pogrešili britansko turistko. Sprožilo se je obširno iskanje, ki je bilo sprva neuspešno.

Profimedia
Gospo so po nekaj dneh iskanja našli v bližini luke (fotografija je arhivska).

Ogled turističnih znamenitosti lahko poteši željo po obisku neznanih krajev, ravno tako pa lahko prebudi radovednost, da bi take kraje spoznali bolje, kot to nudijo vodeni in navadno že vnaprej pripravljeni ogledi. Kaj točno se je zgodilo z britansko turistko, ki jo je minuli ponedeljek morda obšla tovrstna radovednost ob ogledu Šibenika, pa Hrvaška gorska reševalna služba (HGRS) do danes še ni uspela ugotoviti.

Vsekakor pa so gospo kmalu pogrešili, prijavili in po neuspešnem iskanju naslednji dan seje v iskanje pogrešane vključila še lokalna izpostava HGRS, ki je za pregled terena uporabila temu namenjeno brezpilotno letalo.

Dokler se je iskanje omejevalo na območje, kjer se je britanka domnevno oddaljila od vodene skupine, je ostalo brez rezultatov. Včeraj pa so se ga po odkritju novih informacij o izginotju pri HGRS lotili ponovno, zaključka iskalne akcije pa se niso mogli preveč razveseliti. Po pregledu fotografij so namreč štiri dni po njenem izginotju v bližini luških skladiščnih prostorov zagledali negibno telo. Po prihodu na kraj odkritja so lahko ugotovili le še smrt pogrešane britanke, obvestili njene bližnje, o vzrokih za žalosten konec pa zaenkrat še ni znanega nič.