kar čez tire

VIDEO: Zapornice niso zadržale nestrpnega šoferja

R.T.
1. 7. 2022, 09.06
Posodobljeno: 1. 7. 2022, 10.00
Deli članek:

Novomeščanski policisti so bili v sredo opozorjeni na nevarno in neodgovorno vožnjo voznika avtobusa v smeri proti Sevnici. Voznika bodo, domnevajo, zlahka odkrili tudi s pomočjo posnetka, kjer je nenavadno ravnanje voznika tudi zabeleženo.

PU Novo mesto
Ovira je padla, vlaka nikjer...

Voznik avtobusa slovenske registracije je na regionalni cesti proti Sevnici ustavil pred prehodom čez železniško progo. Čeprav so bile polzapornice spuščene, prihod vlaka pa je napovedovala tudi svetlobna signalizacija, je nestrpnež speljal in spuščeno polzapornico odlomil. Po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici ustavil, izstopil iz avtobusa, oviro s fizično silo odstranil in nadaljeval z vožnjo.

PU Novo mesto
...in ležerno čez progo.

Nestrpnega voznika v službi potnikov bodo sevniški policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Kdor uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo, prometne varnostne naprave, daje napačne signale ali znamenja, postavlja ovire na prometnih poteh ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti, se lahko kaznuje z zaporom do treh let kaznuje, so še opozorili policisti.