Tragedija na avstrijskem Štajerskem

Na cesti je ležal čevelj, v jarku nedaleč stran mrtev 16-letnik

R.T.
26. 5. 2022, 21.23
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 21.27
Deli članek:

V kraju Vorau na avstrijskem Štajerskem se je v noči na četrtek zgodila tragična nesreča, ki je vzela življenje 16-letnega fanta. Okoliščine so naravnost pretresljive.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot poroča časnik Kronenzeitung, se je 16-letnik ponoči ob približno 2. uri z obiska pri prijateljih vračal proti domu. Ko je hodil po cesti, je vanj trčilo vozilo, ki je nato kraj nesreče zapustilo, čeprav je mladenič hudo poškodovan obležal v jarku ob cesti. Malo pozneje sta se z osebnim vozilom mimo peljali drugi dve osebi, ki sta na cestišču opazili čevelj in več zlomljenih avtomobilskih delov. Ker se jima je zdel prizor nenavaden, sta ustavila in preiskala okolico. V jarku sta nato naletela na negibnega mladeniča in nemudoma poklicala reševalce, a je bilo za 16-letnika že prepozno. Oživljanje je bilo neuspešno.

Tragedija je pretresla lokalno skupnost. Kot so pojasnili domačini, je bil pokojni »prijazen fant,« po navedbah župana Patriza Rechbergerja pa je vzdušje med prebivalci trenutno »na dnu.« Dodatno jih je namreč šokiralo dejstvo, da je voznik avtomobila s kraja nesreče povsem brezbrižno odpeljal, namesto da bi fantu nudil pomoč. Preiskave se je nemudoma lotila policija, ki je domnevala, da je moralo biti v nesreči udeleženo srebrno vozilo znamke Volkswagen. Še preden so ga izsledili, se je neznani voznik sam zglasil na policiji. Izkazalo se je, da je za volanom sedela 26-letna voznica, ki je dogodek priznala. Pojasnila naj bi, da med vožnjo ni bila pozorna in da fanta na cesti ni opazila, še poroča časnik.