Tragedija

V požaru v senegalski bolnišnici je umrlo 11 novorojenčkov

M.U.
26. 5. 2022, 07.05
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 07.19
Deli članek:

Požar naj bi povzročil kratek stik.

Profimedia
Senegalski predsednik Macky Sall je načrtoval takojšnjo vrnitev domov z letnega srečanja Svetovne zdravstvene organizacije za spopadanje s krizo.

Senegalski predsednik Macky Sall je sinoči na svojem Twitterju delil, da je v požaru na neonatološkem oddelku regionalne bolnišnice v mestu Tivaouane, ki leži približno 120 kilometrov vzhodno od prestolnice Dakar, umrlo 11 novorojenčkov.

"Z bolečino in začudenjem sem izvedel, da je v požaru, ki je izbruhnil na neonatološkem oddelku bolnišnice, umrlo 11 novorojenčkov," je predsednik zapisal na Twitter.

"Izražam najgloblje sožalje njihovim materam in njihovim družinam," je dodal Sall, ki je trenutno na državnem obisku v Angoli.

Kratek stik kriv za požar

Senegalski zdravstveni minister Abdoulaye Diouf Sarr je za zasebno senegalsko televizijsko postajo TFM dejal, da je po preliminarni preiskavi do požara prišlo po kratkem stiku.

Sarr, ki je v Ženevi na Svetovni zdravstveni skupščini, je dejal, da bo prekinil potovanje in se takoj vrnil v Senegal.

Demba Diop Sy, župan mesta Tivaouane, enega od svetih mest v Senegalu, je dejal, da sta policija in gasilska služba še vedno v bolnišnici, a prav tako ni povedal več podrobnosti, poroča Reuters. Po navedbah Daily Maila pa so rešili tri dojenčke.