Državni zbor

Tonin: »Socialistične eksperimente bomo preprečevali«

R.T.
26. 5. 2022, 06.14
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 09.42
Deli članek:

Tonin je napovedal, da bo NSI konstruktivna opozicija, ampak ne bo odstopila od konceptov, v katere verjame. Janša se v razpravi ni oglasil.

STA
Matej Tonin, predsednik KNOVS.

Včeraj so poslanci na položaj novega predsednika vlade izvolili Roberta Goloba. Napovedanih je bilo dobrih pet ur razprave, v kateri pa se dosedanji predsednik vlade in naslednji vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša ni oglašal.

Za govornico je stopil Matej Tonin iz stranke NSI in med drugim Golobu sporoči, da bo Nova Slovenija konstruktivna opozicija, ampak bo branila tisto, v kar verjame, ter preprečevala »socialistične eksperimente.«

“Če kaj, potem lahko rečemo, da je v Sloveniji obremenitev dela enostavno previsoka. Ljudem se danes velikokrat ne splača delati. Povem vnaprej, da ne boste presenečeni, NSi bo za ohranitev zakona o dohodnini, ki prinaša razbremenitev plač in višje neto plače vsem bo uporabila vse zakonske in poslovniške možnosti. Tudi uvedba razvojne kapice je nujna, zato bo NSI vložila tudi ta zakon. Predlagali bomo tudi pet letno dohodninsko olajšavo za visoko kvalificirane strokovnjake, ki se v Sloveniji preselijo iz tujine pa tudi za Slovence, ki se iz tujine vrnejo nazaj domov,« je dejal Tonin.

Stranka Nsi pa je že vložila paket socialne zakonodaje s katero želijo spodbuditi vse delovne ljudi, da se čim prej vključijo v trg delovne sile.

»Zdrav in za delo spodoben človek naj ima delo ne pa socialno pomoč. Ostro bomo nasprotovali tudi vsem socialističnim eksperimentom, ki jemljejo predvsem tistim, ki dan za dan trdo delajo. Vem pa, kako težko se je hkrati boriti proti koronavirisu in opoziciji. Lahko vam zagotovim, da se vam proti opoziciji na temo covida ne bo potrebno boriti. Podpirali bomo vse ukrepe, ki jih bo podprla tudi stroka,« je še dodal.