Zanimivosti

Oddih v gorah fruškogorske regije

Oglasno sporočilo
26. 5. 2022, 08.00
Deli članek:

Fruškogorska regija je bogata z naravnimi in ustvarjenimi dobrinami, da se je pogosto v takem obilu težko odločiti, kam se odpraviti zaradi kartkega počitka in uživanja.

TONS Promo

Za vse, ki si želijo za kratek čas pobegniti iz mestnega vrveža med katerimkoli letnim časom, in sicer v gozdno pokrajino in da ob tem uživajo vse potrebne ugodne namestitvene pogoje ter ustrezno gastronomsko ponudbo, so lahko ta prava izbira naslednje namestitvene zmogljivosti:

Hotel Norcev*** je pičlih 20 km oddaljen od Novega Sada. Stoji v bližini TV stolpa in je obdan z gozdnim kompleksom. Je lahko ta prava izbira za vse, ki si želijo udoben in romantičen počitek v samem središču Fruške gore, pa tudi za vse tiste, ki imajo radi aktiven odmor. Peš poti peljejo proti Iriškemu vencu in naprej proti Vrdniku, ali pa proti samostanoma Grgeteg in Velika Remeta. Na Iriškem vencu je Informativni center JP Nacionalni park Fruška gora, v njem pa si lahko ogledate naravoslovno postavko in trgovino s spominki. Obiskovalcem so na voljo tudi storitve vodniške službe.

Center za gospodarski in  tehnološki razvoj (CePTOR) je obenem kongresni in turistično-gostinski kompleks in tako obiskovalci, ki želijo preživeti čas v komfortni namestitvi, lahko uživajo tudi v lokalni kuhinji in vinih, ter so prav tako prisrčno sprejeti. Center stoji na Andrevlju, eni izmed najlepših izletniških točk na Fruški gori, obdani z lipovimi gozdovi. Za ljubitelje hoje in preživljanja časa v gozdnem okolju in vseh dobrinah, ki jih gozdovi ponujajo, so peš poti proti Partizanski poti in Letenki. Obiskovalce Centra  na Andrevlju bo razveselilo dejstvo, da se v neposredni bližini  nahajata dve podunavski naselji: Čerević in Banoštor, ki sta vredna  obiska.

TONS Promo

Če do sedaj niste slišali o lepoti in vrednostih hrastovih bosutskih gozdov ter o  presenetljivi romantiki Morovića, je mogoče nastopil čas, da del tega sami raziščete. Vojaška ustanova Morović ima ponudbo za vse tiste, ki radi uživajo v nedotaknjeni naravi mogočnih stoletnih gozdov in pa s seboj imajo le fotoaparate. Namestitev v komfortnih vilah Košuta in Srna (rezidencialni objekt, nekoč grajen za Tita) ter gastronomska ponudba, ki sodi k temu, bo ugodila mnogim okusom in pričakovanjem. Redke neposredne izkušnje opazovanja jelenov so tukaj včasih možne, ampak samo z določene oddaljenosti. Obiskovalci vile Košuta lahko vidijo jelene na njihovem krmišču v bližini same vile, ampak na način, ki ne bo vznemirjal živali.

Morović je manjše naselje, ki stoji ob izlivu Studve v Bosut. Voda, gozdovi in legende so vgrajeni v njegovo sodobno zgodbo. V okolju orjaških bosutskih gozdov, je na kosu zemlje med rekama ob koncu 14. stoletja bila zgrajena nekoč mogočna trdnjava, ki je branila južne meje Ogrske. Na te dni iz legend  danes spominjajo ostanki obzidja in čudovita rimokatoliška Cerkev Sv. Marija, kot bi tudi danes bila presenetljiva kulisa drame o križarskih in otomanskih pohodih. Najbolj reprezentativen del naselja danes stoji znotraj nekdanjega obzidja, romantične odtenke na sliki Morovića pa nudijo mostovi na Studvi in Bosutu. To, da majhno mestece na dveh rekah in treh mostovih, čedalje bolj postaja destinacija za izlete in krajši počitek, nam pove turistična ponudba, v kateri posebej izstopata Etno hiša Gagijevo sedlo in vila Sunce.

TONS Promo

Na pičlih dvajsetih minutah počasne vožnje  od Novega Sada stoji mesto Vrdnik, daleč naokorg znan po termalnih zdravilnih vrelcih, kakor tudi po statusu zračnih termalnih toplic. Tisto, kar Vrdnik naredi popolnega za družinski odmor, rekreacijo in zabavo je tudi kompleks Fruške terme, ki imajo v svoji sestavi devet termalnih bazenov, moderni wellnes in spa center, ampak tudi možnost različnih zdravljenj in masaž za sprostitev obraza in telesa. V neposredni bližini je etno vas Vrdnička kula, v kateri občutite duhpreteklih časov, medtem ko so za najmlajše ustvarjene rzlične vsebine v okolju samega kompleksa.

Turistična organizacija mesta Novega Sada

TONS Promo