huda nesreča

FOTO: V napačno smer na štajerki vozil 78-letnik. Ugasnili sta dve življenji

S.R.
19. 4. 2022, 10.34
Posodobljeno: 19. 4. 2022, 15.30
Deli članek:

Štajerska avtocesta je po današnji hudi prometni nesreči med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji, v kateri sta umrli dve osebi, znova odprta.

Sašo Bizjak / Večer
Posledice današnje hude prometne nesreče med Mariborom in Šentiljem.

Nesreča med Mariborom in Šentiljem se je zgodila ob približno 10. uri. Kot so sporočili mariborski policisti, gre za hudo nesrečo, v kateri so bila po prvih podatkih udeležena tri vozila. Nesreča je bila domnevno posledica vožnje v nasprotni, napačni smeri avtoceste. Tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl je pozneje pojasnil, da sta v nesreči umrli dve osebi.

Avtocesta je bila na tem odseku zaradi odstranjevanja posledic dlje časa, zato je bil promet preusmerjen na regionalno cesto Pesnica-Šentilj. Voznikom tovornih vozil, ki so bili iz smeri Ljubljane, Gruškovja in Lendave namenjeni proti Šentilju, so svetovali, naj se na počivališčih sami izločijo iz prometa in počakajo na ponovno odprtje. Po poročanju prometno-informacijskega centra je avtocesta zdaj znova odprta, pri čemer med razcepom Slivnica in krožiščem Pesnica ostaja daljši zastoj.

Sašo Bizjak / Večer
Posledice današnje hude prometne nesreče med Mariborom in Šentiljem.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je v napačno smer iz smeri Avstrije proti Mariboru vozil 78-letnik z območja Murske Sobote. 78-letnik je med vožnjo v napačno smer oplazil avtomobil, drugi pa se mu je izognil, ko je zapeljal z vozišča. Moški je kljub temu z vožnjo nadaljeval in trčil v avtomobil 63-letnega državljana Avstrije, nato pa je v njegovo vozilo trčil še voznik avtomobila z dvema državljanoma Hrvaške.

78-letnik in Avstrijec sta na kraju umrla, Hrvata sta bila lažje poškodovana. Hospitalizirali so ju v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru.