Dvojni umor v Pločah

Ubijal zaradi starih zamer: 52-letnega brata in sosedovega 16-letnega sina je na koncu ustrelil še v glavo

G.G.
26. 3. 2022, 15.23
Posodobljeno: 26. 3. 2022, 15.24
Deli članek:

Dvakratnega morilca iz Ploč Milenka Radulovića so po nareku preiskovalnega sodnika za en mesec strpali v pripor.

Profimedia
/

47-letni Milenko Radulović je v petek zjutraj ubil svojega pet let starejšega brata Mitra, med prebivalci Ploč poznanega in priljubljenega zbiratelja starega železa in papirja, takoj zatem pa se je spravil še na 16-letnega sosedovega sina. Umoril ju je iz »brezobzirnega maščevanja«, dejanje pa je delno priznal, je danes povedal njegov zagovornik po uradni dolžnosti.

Najstnika je s kalašnikovko večkrat ustrelil na poti v šolo – z zadnjim strelom je ciljal glavo. Brata je pričakal v zasedi na odlagališču odpadnega materiala. Najprej ga je ustrelil v hrbet, ko je hudo poškodovan in nemočen ležal na tleh, pa ga je iz neposredne bližine ustrelil še v glavo, poroča Dubrovački dnevnik. Dejstvo, da je v oba ustrelil še potem, ko sta ležala na tleh, da se je prepričal, da sta res mrtva, mu bo prineslo višjo zaporno kazen. Za umor je na Hrvaškem predvidena zaporna kazen do 40 let.

Nerešeno stanovanjsko vprašanje

Morilec naj bi bil z bratom v sporu zaradi nerešenega vprašanja o lastništvu stanovanja, ki sta ga nasledila po materini smrti. V 66 kvadratnih metrov velikem stanovanju je več kot dve desetletji živel Mitar, Milenko pa v barakah z materjo. Po njeni smrti je Mitar zahteval, da se stanovanje proda, kupnina pa razdeli med njima. Kupca niso našli, Mitar pa je ob morebitni prodaji od brata zahteval še 5000 evrov, kolikor je ocenil, da je vložil v stanovanje. Po pisanju Slobodne Dalmacije je bil mlajši Radulović nepredvidljiva in hitro vzkipljiva oseba, bolj postopaških navad, v času koronavirusa pa je kazal še znake hipohondrije, saj so ga videli, kako v trgovine vstopa z dvema ali tremi maskami na obrazu.

Zakaj pa se je tako brutalno vzel življenje 16-letniku, ki je z družino živel v istem naselju kot morilec? Menda so bile dovolj stare in banalne zamere do njegovega očeta.