Groza na Dunaju

Sosed prijateljico Gabi našel mrtvo, v spalnici je ležalo še eno truplo

R.T.
28. 2. 2022, 08.46
Deli članek:

Avstrijski kriminalisti še vedno rešujejo krvavo uganko, ki se je pred dnevi odvila v enem od dunajskih stanovanj.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V noči na nedeljo je imel eden od sosedov in tesnih prijateljev 58-letne Gabi H. končno dovolj čakanja. Že od petka ga je namreč zaradi Gabi močno skrbelo, saj je že več dni ni videl. 71-letnik je iz svoje kuhinje večkrat pokukal proti njenemu balkon, a so mu pogled v notranjost ovirale zavese, ki so bile ves čas, tudi ob sončnem vremenu, zastrte, poroča Kronenzeitung.

Po posvetovanju s svojo hčerko se je odločil, da v stanovanje dolgoletne prijateljice vstopi sam. Vrata je odprl z rezervnim ključem in v kuhinji naletel na truplo 58-letnice, na katerem so bile vidne vbodne rane. V njeni spalnici je naletel še na drugo truplo, truplo starejšega moškega, ki ga 71-letnik ni prepoznal. Po navedbah policije gre za 60-let starega moškega, ki je umrl zaradi globoke rane na predelu vratu.

Kriminalisti po poročanju avstrijskih medijev zaenkrat še niso uspeli ugotoviti natančnega poteka dogodkov. Tako še vedno ni jasno, kdo je umoril koga in ali je bila v dogodek vpletena še kakšna tretja oseba. 71-letni sosed je sicer prepričan, da Gabi ni umorila svojega gosta in si potem sodila sama.