7 dni žalovanja

Ob trku avto razpolovilo: umrli trije mladeniči

R.T.
2. 1. 2022, 09.16
Posodobljeno: 2. 1. 2022, 11.55
Deli članek:

Na nočnih vožnjah po lokalnih cestah se mladim voznikom pogosto pripetijo usodne napake.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Tako je bilo tudi v noči iz sobote na nedeljo na Korčuli. V avtu, ki ga je upravljal 19-letnik, sta sedela še njegova prijatelja, stara 22 in 24 let. Vsi trije so bili doma iz kraja Smokvica, dva od njih sta bila gasilca, poroča Dalmatinski portal.

V enem od ovinkov pred Velo Luko je avto zdrsnil z mokrega cestišča, zapeljal na travnato rušo in direktno v drevo. Avto je ob silovitem trku prepolovilo. Vsi trije mladeniči so umrli na kraju nesreče, še pred prihodom reševalcev, je sporočila hrvaška policija.

Policija preiskuje tragedijo, hrvaški mediji pa poročajo o dogajanju pred nesrečo. Mladeniči so se pred tem zabavali v lokalu v Blatu, ko pa se je ob polnoči zaprl, se je večja družba odločila, da nadaljujejo z druženjem v zasebni hiški v Veli Luki. Dubrovački vjestnik piše, da so se izpred lokala odpeljali s tremi avtomobili. Dva sta šla počasi po kolovozih, tako da bi se izognili morebitni kontroli policije. Trije nesrečniki pa so krenili po glavni cesti, saj vozniki naj ne bi pil alkoholnih pijač. Usodna pa je bila spolzka cesta in previsoka hitrost, tako visoka, da ni bilo niti sledov zaviranja. 

Načelnik občine Smokvica Kuzma Tomašič je dejal, da se v kraju še ni zgodila takšna nesreča. »Razglasili bomo sedem dni žalovanja,« je dejal Tomašić.

Že prve ugotovitve na kraju nesreče so potrdile, da nihče izmed pokojne trojice ni uporabljal varnostnega pasu.