Terjal ukraden denar

VIDEO: Obsedno stanje v Črni Gori, moški pred poslovalnico NLB grozil z eksplozivom

R.T.
28. 12. 2021, 14.34
Posodobljeno: 28. 12. 2021, 14.58
Deli članek:

V črnogorskem obmorskem letovišču Bar je danes za obsedno stanje poskrbel moški, ki je v črnogorski poslovalnici NLB in pred njo grozil z eksplozivom. Po zadnjih informacijah portala Vijesti se je že predal.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Po navedbah črnogorskega portala Vijesti je policija ulico Maršala Tita, kjer se nahaja, zavarovala, prebivalce pa evakuirala. Gre sicer za moškega, ki se je predstavil z imenom Edin Begzić. Trdi, da je sin nekdanjih zaposlenih v podjetju Primorka, ki je bilo oplenjeno in uničeno med privatizacijo. Begzić v poslovalnici banke grozi, da se bo razstrelil z eksplozivno napravo, če banka njegovim staršem in drugim delavcem ne bo vrnila denarja. Že pred incidentom je prek spleta objavil posnetek, v katerem je oblasti pozval, naj pomagajo rešiti situacijo, saj da je bila delavcem storjena večmilijonska škoda.

Kot je pojasnil v posnetku, bo »banko imel pod kontrolo, dokler delavcem ne bo izplačala denarja, ki ga je ukradla, in sicer z obrestmi za celotno obdobje čakanja.« Napovedal je še, da bo opremljen s solzivcem, neprebojnim jopičem, pištolo, molotovkami in dvema improviziranima eksplozivnima napravama z daljinskim upravljanjem.

Z Begzićem so se na kraju pogajali pogajalci, a naj bi bila poslovalnica izpraznjena, hkrati naj ne bi bilo nevarnosti za občane. Tudi vedel naj se ne bi nasilno, ni pa zajel nobenega talca, zato so organi pregona upali na mirno rešitev zadeve. Po informacijah portala se je Begzić po pogovoru s podpredsednikom črnogorske vlade Dritanom Abazovićem predal.