Sosedi slišali kričanje

Ruski skrajni desničar gol z okna padel na moskovsko ulico in umrl

L.J.
28. 12. 2021, 14.00
Posodobljeno: 28. 12. 2021, 14.30
Deli članek:

Skrajno-desničarski ruski bloger Jegor Prosvirnin je pred padcem po pričevanju očividcev skozi okno vrgel nož in solzivec.

Twitter
Prosvirnin je z okna svojega stanovanja gol priletel na moskovsko ulico.

Jegor Prosvirnin, ruski skrajni desničar, je z okna svojega domovanja v Moskvi gol padel na ulico in umrl. Njegovi sosedi poročajo, da so iz stanovanja pred tem slišali krike. Očevidci z ulice pa trdijo, da je pred svojim padcem Prosvirnin na ulico vrgel nož in solzivec.

Moskovska policija ima kljub rahlo sumljivi naravi Prosvirninove smrti dve razlagi. Po njihovem je šlo za samomor ali pa za nesrečo zaradi prevelikega odmerka prepovedanih drog. Policisti so bojda našli poslovilno pismo, Prosvirninova žena pa je njegovo avtentičnost že zanikala.

Umrli Jegor Prosvirnin je bil ustanovitelj skrajno desnega nacionalističnega bloga Sputnik in Pogrom, ki pa se je predvsem v zadnjih letih oddaljil od vlade ruskega predsednika Vladimirja Putina. Blog je bil leta 2017 zaradi sejanja etničnega sovraštva v Rusiji prepovedan.

Leto preden je umrl Prosvirnin, je sumljive smrti v policijskem priporu umrl tudi njegov neonacistični kolega, Maksim "Tesak" Martsinkevič. Smrt slednjega je ruska policija označila za samomor, kljub temu da so bili na njegovem telesu vidni znaki mučenja.

Twitter
Jegor Prosvirnin s tetovaža simbola kaosa