Okrutno

Leonie je umirala zapuščena v mrzli sobici, zdaj gre za rešetke tudi njena mama

R.T.
21. 12. 2021, 18.57
Posodobljeno: 21. 12. 2021, 19.08
Deli članek:

Očim Daniel H., krvnik šestletne deklice Leonie, bo sedel do konca življenja. Njeno mamo so obsodili na dvoletno zaporno kazen.

Facebook
6-letna deklica je umrla zaradi nasilnega očima.

Okrožno sodišče v Neubrandenburgu, ki se nahaja v nemški zvezni deželi Meklenburg-Pomorjansko, je zaradi smrti 6-letne Leonie že januarja lani na dosmrtni zapor obsodilo njenega pošastnega očima Daniela H., a bo v zapor morala tudi njena mama, 27-letna Janine Z.

Kot namreč danes poročajo nemški mediji, je sodišče Janine obsodilo na dve leti zapora brez možnosti pogojnega izpusta. »S svojim neukrepanjem ste krivi uboja iz malomarnosti,« je 27-letnico danes naslovila sodnica Tanja Krüske, ki je dodala, da je imela Janine priložnost, da svoji hčerki še pravočasno pomaga, a tega ni storila. Za razliko od izreka sodbe pošastnemu očimu, ko so, kot smo že poročali, prisotni v sodni dvorani zaploskali, je tokrat zavladala tišina, izstopal je le biološki oče tragično umrle Leonie, ki je ob izrečenem sklonil glavo. Sojenje je zaradi varovanja zasebnosti pokojne šestletnice, njenih dveh sorojencev in mame Janine večinoma potekalo za zaprtimi vrati.

Spomnimo, v kraju Torgelow nedaleč od Neubrandenburga so 12. januarja 2019 v stanovanju, v katerem je prebivala petčlanska družina, našli mrtvo šestletnico. Deklica je bila žrtev dlje časa trajajočega nasilja ter je imela hude poškodbe glave, notranje krvavitve in več zlomljenih kosti. Njen rabelj je bil očim Daniel, ki je reševalcem na kraju sicer dejal, da je padla po stopnicah, tako pa se je zagovarjal tudi na sodišču. Sodnik Jochen Unterlöhner mu ni nasedel. Kot je dejal ob izreku sodbe, »Leonie ni umrla zaradi bolezni ali nesrečnega padca, ampak zaradi načrtnega agresivnega dejanja. Leonie je umirala zapuščena, prepuščena sebi, v mrzli sobici. Nikogar ni bilo ob njej. Edini zvoki so prihajala od televizorja.« Ko je Leonie preživljala nepredstavljive muke, je njen krvnik mirno kadil v kuhinji, njene mame Janine pa v tem času ni bilo v stanovanju.