Dosmrtna zaporna kazen

6-letna Leonie je umirala zapuščena, v mrzli sobici, njen krvnik pa je mirno kadil

G.G.
9. 1. 2020, 13.14
Posodobljeno: 21. 12. 2021, 18.43
Deli članek:

28-letni Daniel H. je bil obsojen na dosmrtno zaporno kazen. Umoril je svojo pastorko, 6-letno Leonie.

Bild
6-letna deklica je umrla zaradi nasilnega očima.

Facebook
Daniel H. bo do konca življenja za zapahi.

Po poročanju nemških medijev so po izreku sodbe prisotni v sodni dvorani zaploskali. Obtoženi Daniel H., ki je po trditvah tožilstva brutalno pretepel Leonie, je izrek sprejel stoično.

Zaključno dejanje dlje časa trajajočega nasilja nad otrokom se je zgodilo 12. januarja lani v Neubrandenburgu. Leonie so našli negibno v postelji v njeni sobici. Reševalci in zdravniki niso uspeli rešiti njenega življenja. Imela je hude poškodbe glave, notranje krvavitve in zlomljenih več kosti. Njen očim je reševalcem dejal, da je padla po stopnicah, kar je ponavljal tudi na sojenju. Zdravniki so njegov opis zavrnili. Takšnih poškodb po njihovih strokovnih ocenah ni mogoče dobiti od padca po stopnicah.

Bratranec pričal o grobostih Daniela H.

Med sodnim procesom je obtoženega obremenil tudi njegov bratranec. Ko je bil na obisku pri Danielu je videl grobosti, ki so ga šokirale. Leonie je vrgla smeti v napačen koš. Daniel jo je s pestjo močno boksnil, tako da jo je odneslo proti steni. Deklica je zajokala, očim pa jo je dvignil iz z glavno naprej vrgel v črno vrečo za smeti.

Sodnik Jochen Unterlöhner je ob izreku kazni dejal: »Leonie ni umrla zaradi bolezni ali nesrečnega padca, ampak zaradi načrtnega agresivnega dejanja.« Po poročanju Bilda je vidno pretreseni sodnik nadaljeval: »Leonie je umirala zapuščena, prepuščena sebi, v mrzli sobici. Nikogar ni bilo ob njej. Edini zvoki so prihajala od televizorja.« Ko je Leonie preživljala nepredstavljive muke, je njen krvnik mirno kadil v kuhinji, njene mame Janine pa ni bilo v stanovanju. Janine je v tej zadevi nastopala kot priča, v ločenem sojenju pa bo v vlogi obtožene, saj ji tožilstvo očita, da je tudi ona prispevala svoj delež pri pretepanju hčere. 

Sodnik Unterlöhner je priznal, da niso uspeli razčistiti vseh vprašanj, nedvomno pa so dokazali, da je obtoženi kriv za smrt deklice.