Bled in Radovljica

Prijeli devet gorenjskih tatic

B.K.
29. 11. 2021, 10.44
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 10.44
Deli članek:

Pretekli torek so radovljiški policisti zabeležili več primerov tatvin. V tednu dni so našli devet osumljenk in jih kazensko ovadili. Za vseh devet je sodišče odredilo pripor.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Osumljenke so stare med 19 in 46 let, prejšnji teden pa so na območju Bleda in Radovljice izvrševale tatvine v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Odtujene artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Prvič so jih pri dejanju zalotili v torek na Bledu, še isti dan pa tudi v Radovljici, kjer so bile tudi pridržane. V pridržanju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale.

Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3.000 evrov. Večinoa stvari so že vrnili trgovcem. V sklopu akcije so osumljenkam zasegli tudi vozila.

Gre sicer za povratnice, saj je vseh devet že bilo obravnavanih zaradi tovrstnih dejanj. Če bodo spoznane za krive jim grozi do pet let zapora.