Tragičen zahvalni dan

Med večerjo je priletela skozi okno, 25-letnik se je zgrudil in umrl

R.T.
29. 11. 2021, 10.50
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 16.39
Deli članek:

Za 25-letnika je bila to zadnja večerja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zahvalni dan, eden od osrednjih ameriških praznikov, ki so ga čez lužo obeleževali prejšnji četrtek, se je za družino Moctezuma končal tragično. Nepogrešljiv del zahvalnega dneva je tradicionalna zahvalna večerja. Tako je 25-letni Edilberto Miguel Palaez Moctezuma v hiši v Norristownu v ameriški zvezni državi Pennsylvania skupaj z družino mlatil purana, ko je skozi okno priletela krogla in ga zadela v prsni koš. Do prihoda reševalcev in policistov je bil že neodziven, v bolnišnici pa so lahko le še potrdili njegovo smrt.

Kot so po opravljeni preiskavi sporočili policisti, je 25-letnik umrl zaradi dogajanja, ki z njegovo družino ni imelo nobene zveze. Na ulici se je namreč nek drug spor končal s streljanjem, izstreljena krogla pa je našla pot v njihov dom. V povezavi z incidentom so aretirali 19-letnega Kevona Clarka, ki ima tudi sam za sabo nenavadno zgodbo.

Policisti so ugotovili, da so Clarka, njegovo punco in še dve osebi pred tem spodili z druge večerje, ki je potekala v hiši sestrične Clarkove punce. Tamkajšnji gostitelji so nato ugotovili, da je skupaj z druščino izginil tudi alkohol, zato so ga zahtevali nazaj. Clark jim je sporočil, da ga lahko pridejo iskati do njegove hiše, ki se nahaja v bližini hiše družine Moctezuma. Sestrično je nato pred hišo pričakal oboroženi Clarke, sama pa je v strahu stopila na plin. Clark je nato v smeri avtomobila kljub temu izstrelil kroglo, ki je usmrtila nesrečnega Moctezumo.