Novogoriški kriminalisti so v povezavi s preiskavo suma kaznivega dejanja zoper človekove pravice in svoboščine aretirali 27-letnega državljana Bosne in Hercegovine in 41-letnega Slovenca. Sumijo ju, da sta dejanje zagrešila prejšnji petek pozno zvečer v eni od garaž v Novi Gorici. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, sta ji povzročila hudo telesno bolečino in trpljenje, vse skupaj pa z namenom ustrahovanja. Žrtev je naslednji dan zaradi hudih telesnih poškodb pristala v šempetrski bolnišnici, kjer ostaja na zdravljenju.

Kriminalisti so ugotovili, da se je 27-letnik vpričo 41-letnika in še treh oseb fizično znesel nad žrtvijo in jo hudo poškodoval po glavi. Po glavi jo je med drugim udaril tudi s kuhinjsko sekiro. Nadalje so ugotovili, da se je nad njo znesel še 41-letnik. Njeno moledovanje, naj z mučenjem preneha, je naletelo na gluha ušesa. 27-letnik je z mučenjem nadaljeval, vse skupaj pa je trajalo še približno eno uro. Ko so prostore zapustili, ji je grozil še z maščevanjem, prilastil pa si je tudi nekaj njenih stvari, vključno z oblačili in mobilnim telefonom.

Kriminalisti so 27-letnika aretirali v soboto in na njegovem domu opravili hišno preiskavo. Kot dokazno gradivo so zasegli nekatere predmete. V torek so ga nato privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je poslal v zapor. V sredo so aretirali še 41-letnika, tudi on pa je naslednjega dne pristal v priporu. Za kaznivo dejanje mučenja je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.