Srhljiva tišina, nato kriki

VIDEO: Trenutek, ko so šolarji zaslišali strele na hodniku

R.T.
7. 10. 2021, 09.59
Posodobljeno: 7. 10. 2021, 09.59
Deli članek:

V javnost je pricurljal posnetek, ki ga je med včerajšnjim strelskim pohodom po eni izmed ameriških šol posnela učenka.

Reuters
V streljanju na srednji šoli so bili poškodovani štirje ljudje. 15-letni fant se še vedno bori za življenje.

Kaj se dogaja v trenutku, ko učenci v šoli zaslišijo strele? Zgodba, ki je že skoraj vsakdanja za prebivalce Združenih držav Amerike, je za nas morda eksotična. Posnetek, ki ga je ob začetku včerajšnjega streljanja na srednji šoli Timberview v teksaškem Arlingtonu posnela ena izmed učenk pa razkriva paniko, ki ob bližajoči se smrtni nevarnosti zajame otroke v šoli.

Na posnetku, ki je bil posnet v učilnici, kamor strelec k sreči ni vstopil, je slišati strele in tišino, ki ob tem zavlada med učenci. A ta je kratkotrajna. Sledijo pridušeni vzkliki in nekaj prestrašenega preklinjanja, ko se otroci skušajo poskriti pod mize ali skočiti z oken.

Reuters
Napadalec je 18-letni fant, ki naj bi se pred incidentom sprl s sošolcem.

V streljanju, ki se je zgodilo v sredo zjutraj, so bili ranjeni štirje ljudje. 15-letni fant je bil hospitaliziran zaradi strelnih ran in je v kritičnem stanju, 25-letni moški in najstnica sta prav tako v bolnišnico prišla s strelnimi ranami, a sta izven življenjske nevarnosti, poškodovana pa je bila tudi noseča učiteljica, ki je poškodbe utrpela ob padcu, a bolnišnična oskrba zanjo ni bila potrebna.

Napadalec je komaj 18-letni Timothy George Simpkins, ki je po streljanju pobegnil, policisti pa so ga prijeli nekaj ur kasneje. Povod za streljanje naj bi bil spor med Simpkinsom in še enim fantom, ki je sprva prerasel v pretep, kasneje pa je Simpkins prijel še za orožje.