Čikaška policija je v ponedeljek sporočila, da je zaradi strelne rane umrl komaj štiri leta star fantek Mychal Moultry. Štiriletnika je v nedeljo zvečer doma strigla mama, ko se je na ulici pred stanovanjem začel strelski obračun. Dve izmed izstreljenih krogel pa sta našli pot v stanovanje, kjer sta Mychala zadeli v glavo. Reševalci so ga hitro odpeljali do bližnje bolnišnice, a je poškodbam tam podlegel.

V soboto je bil prav tako v zavetju doma ustreljen 13-letni deček, ki se še bori za življenje, 14-letnik in njegova 11-letna sestrica pa sta bila ranjena v parku Garfield, kjer so ju zadele krogle iz bližnjega avtomobila. 11-letnico so v bolnišnici oskrbeli zaradi poškodbe kolka, njenega brata pa zaradi poškodbe gležnja.

Še en 14-letnik je bil v spobot popoldne ranjen med sprehodom s svojim očetom, 17- in 18-letnik pa sta v nedeljo zgodaj zjutraj prestregla dve krogli, enega je zadela v hrbet, drugega pa v nogo. Vsi trije so izven življenjske nevarnosti. Pravtako jo je v nedeljskih jutranjih urah skupil 14-letnik, ki so ga zadele tri krogle, ena v zadnjico in dve v stegno.

Ob osmih žrtvah, mlajših od 18 let, je sicer čikaška policija minuli vikend zabeležila še 49 žrtev streljanja med odraslimi.