Pri Pahorju so poskušali zagnati »iskanje rešitev za vprašanja, zaradi katerih je prišlo do zastoja financiranja javne službe STA«. Kot kaže, jim je uspelo. Pahor je po daljšem pogovoru z Veselinovićem in Urbanijo »z veseljem ugotovil, da sta se oba direktorja izrekla, da sta pripravljena na nadaljevanje dialoga«. Po Pahorjevih besedah oba soglašata, da se bosta »vzajemni in iskreno potrudila za takšne dopolnitve osnutka pogodbe, da jo bosta lahko v kratkem, v razumnem roku podpisala in tako poskrbela za rešitev vprašanja rednega financiranja STA.«

K besedi je nato pristopil Urbanija. Izrazil je zadovoljstvo, da so po juliju znova obudili dialog o financiranju STA. »Uredba vlade je z včerajšnjo odločitvijo znova v veljavi. Ukom ima vsa pooblastila, da uredi sistem in način financiranja STA.« Urbanija je po pogovorih prepričan, da si obe strani želita, da se zadeva čim prej uredi. »Izhodišče nadaljnjih pogovorov bo pogodba, ki je bila poslana STA že julija,« je povedal direktor Ukoma, ki upa, da bodo prišli do kompromisa.

Podobno zadovoljen s srečanjem je bil Veselinović. Po njegovem mnenju je Pahor z organizacijo srečanja pokazal, da »ne gre za problem odnosa med dvema institucijama, še manj za spopad med direktorjema, ampak za mnogo resnejši problem. Za vprašanja povezana s spoštovanjem načel pravne države in vprašanja, ki zadevajo varovanje medijske svobode«. »Na STA z veseljem sprejemamo nadaljevanje pogovorov, h katerim smo pozivali vse od 21. julija, ko smo sporočili, da ne moremo podpisati predložene pogodbe« je razložil Veselinović in dodal, da je vedno možno zagotoviti takšno atmosfero, ki bo dalo podlago za uspešne skupne rešitve pri odprtih vprašanjih. Veselinović pričakuje, da bo vlada vzpostavila redno mesečno financiranje STA, podpis pogodbe pa pričakuje še ta mesec.