Tragično

Na štajerski avtocesti umrla 13-letnica

J.P.
3. 9. 2021, 07.55
Posodobljeno: 3. 9. 2021, 07.56
Deli članek:

Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Bobo
Fotografija je simbolična.

S celjske policijske uprave so sporočili več informacij v zvezi s prometno nesrečo, ki se je okoli pol enih zjutraj zgodila na štajerski avtocesti pri Celju.

To je letošnja osemnajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na tem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

Zdaj je znano, da je ugasnilo življenje mladoletne sopotnice v osebnem vozilu, državljanke Ukrajine, potem ko je 30-letni voznik, prav tako državljan Ukrajine, med vožnjo po desnem prometnem pasu avtoceste iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, nato pa na travnato površino in brez zaviranja trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo bočno zavrtelo tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

13-letnica, ki je sedela na zadnjem sedežu, je zaradi hudih poškodb na kraju umrla, voznik pa se je hudo poškodoval. 39-letna sopotnica, prav tako državljanka Ukrajine, ki je sedela na sprednjem sedežu, jo je odnesla brez poškodb.