Tragedija v Nemčiji

FOTO: Groza na avtobusni postaji, umrli 21-letnica in njena komaj trimesečna hči

R.T.
1. 9. 2021, 19.27
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 19.53
Deli članek:

V današnji grozljivi prometni nesreči v nemškem Würselenu v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija sta umrli 21-letna mama in njena komaj tri mesece stara hčerka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedijo je po navedbah nemške policije povzročil 19-letni voznik kombija, dostavljalec paketov, ki je bil na službeni vožnji. Kot poroča nemški tabloid Bild, se je v podjetju zaposlil šele ped dvema tednoma.

Malo po 10. uri je na cesti, na kateri velja omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, prehiteval drugo vozilo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtobusno postajo, kjer je na avtobus čakala mama z otrokom. Njena hčerka je ležala v otroškem vozičku. Trčenje je bilo silovito, da je bila deklica na mestu mrtva, njena mama pa je pozneje umrla v bolnišnici. Za močno pretresene očividce nesreče so poskrbeli lokalni župnik in socialni delavci. Bild poroča še o pretresljivih prizorih po nesreči, ki so pričali o tragediji, ki se je ravnokar odvila. Tako je kolesce povsem uničenega otroškega vozička obležalo ob kolesu obtolčenega belega kombija, reševalci so s hudo poškodovano mamo kraj že zapustili, za dete pa je bilo že prepozno.