Smrt v Sierra Nevadi

Družina skrivnostno obležala mrtva na pohodniški poti. Kaj jih je umorilo?

R.T.
20. 8. 2021, 08.42
Posodobljeno: 20. 8. 2021, 09.03
Deli članek:

Mati, oče, otrok in pes so obležali mrtvi sredi pohodniške poti. Preiskovalci si razbijajo glavo. Le kaj je bil vzrok smrti?

Profimedia
Gorovje SIerra Nevada v Kaliforniji. Fotografija je simbolična.

Kalifornijski policisti so v torek zjutraj, na priljubljeni pohodniški poti, ob vznožju gorovja Sierra Nevada, naleteli na pretresljiv prizor. Sredi poti so ležali John Gerrish, njegova žena Ellen Chung, njuna komaj eno leto stara dojenčica Miju in njihov pes. Vsi so bili negibni, nihče ni dihal. Bili so mrtvi. Policija je prijavo o pogrešanih prejela prejšnji večer, ko je zaskrbelo njihovega družinskega prijatelja.

Odtlej si preiskovalci razbijajo glavo, kaj bi lahko ubilo mlado družino. Najprej so sumili, da so podlegli strupenim plinom, ki naj bi vejali iz bližnjega zapuščenega rudnika, a to hipotezo so kmalu opustili, saj v rudniku ni sledu po strupu.

“To je zelo nenavadna, edinstvena situacija,” je včeraj dejala tiskovna predstavnica policije Kristie Mitchell. “Na truplih ni bilo sledi nasilja, nobenega očitnega vzroka smrti. Nikjer nismo našli poslovilnega pisma.”

Da bi šlo za samomor dvomijo tudi družinski prijatelji. “Bila sta tako ljubeč par,” je za časopis San Francisco Chronicle dejala prijateljica Sidney Radanovich. John in Ellen, oba računalniška inženirja, sta se spoznala ravno ob vznožju Sierra Nevade, v bližini mesta njune smrti. Zaljubila sta se, tako eden v drugega, kot v naravo ob mestu, kjer sta se prvič zagledala. V bližini sta si kupila hišo, je povedala Radanovich.

Trupla so policisti zdaj prepeljali na patologijo v okrožju Mariposa, kjer bodo skušali ugotoviti, kaj bi lahko družino ubilo. Ob tem so na terenu tudi preiskovalci, ki iščejo sledi, ki bi jim lahko razložile skrivnostne smrti. Trenutno je teza h kateri se najbolj nagibajo dokaj nenavadna. Pokončale naj bi jih alge. V bližini pohodniške poti je namreč več ribnikov in jezer, v katerih se nabirajo alge. Nekatere izmed njih med cvetenjem oddajajo strupene pline. A na potrditev vzroka smrti in razrešitev skrivnosti smrti v Sierra Nevadi, bo potrebno še počakati.