grozljivo

VIDEO: Slutnja smrti; med poplavo so ostali v dvigalu, ko jih je začela zalivati voda

R.T.
9. 8. 2021, 18.26
Posodobljeno: 9. 8. 2021, 19.15
Deli članek:

Skupina ljudi je ostala zaprta v dvigalu med hudimi nalivi in poplavami, ki so konec tedna zajele ameriško zvezno državo Oklahoma. Voda jih je zalila že do vratu, za življenje pa se imajo zahvaliti sostanovalcu enega izmed ujetih.

Twitter
Zalilo jih je do vratu.

V grozljivem videoposnetku, ki ga je na spletu objavil radijski producent Tony Luu, je videti trojico, ki se boji za življenje, medtem, ko je ujeta v dvigalu. Nesrečneži skušajo glave držati nad gladino, ena ženska pa skuša medtem priklicati pomoč.

“Bilo je kot v filmu,” je za ameriško televizijo ABC13 dejal Luu, ki je v dvigalo vstopil, ko je zapuščal svoje stanovanje. Na začetku je bilo vse normalno, a ko je dvigalo prišlo do pritličja, je skozi prezračevalni sistem začela vdirati voda, vrata pa so ostala zaprta. “Ko je voda prišla do naših trebuhov smo ugotovili, da gre zares.” Skušali so priklicati reševalce, a brez uspeha, nato se je Luu spomnil na svojega “cimra”, ki je zaposlen v vzdrževalnem podjetju. “Umrli bomo, če ne prideš. Prosim, pomagaj nam,” je Luu kričal v telefon, voda pa je medtem neustavljivo dotekala v majhen prostor.

K sreči so pravočasno prihiteli Luujev sostanovalec, brat in tretja oseba, ki so jih s skupno močjo rešili iz mokre truge. “Zaplaval sem ven,” je dejal Luu.

V poplavah ob koncu tedna je zalilo več mest po Oklahomi. Brez elektrike je ostalo približno 18.000 gospodinjstev.