policija pa nič

Turist hladnokrvno skočil na laboda in ga ubil, domačini osupnili, prijatelji so se le smejali

B.K.
9. 8. 2021, 17.06
Posodobljeno: 9. 8. 2021, 17.13
Deli članek:

Labod se je še nekaj časa mučil z zlomljenim vratom, nato je poginil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nek turist je v nedeljo popoldne v hrvaškem Skradinu z jahte skočil na laboda, ki je takrat plaval po reki, in ga ubil. 

“Včeraj popoldne, okoli 17. ure, je nasproti rive v Skradinu nek tujec z vrha jahte skočil naravnost na laboda,” je za lokalni portal sibenik.in dejal očividec. “Vse to se je odvijalo pred mojimi očmi, ša ne samo mojimi. Tukaj je bilo še dva ducata ljudi, ki so se znašli na rivi in vse to videli. Nemudoma sem poklical policijo, ki je prišla zelo hitro.”

Po besedah očividca je bilo dejanje namerno. Možakar naj bi mrvo hladno, za zabavo njegovih prijateljev, skočil z višine šestih ali sedmih metrov, naravnost na laboda.

“Možakar z jahte, tujec, kot da bi to bila neka šala skoči z vrha jahte na laboda. Otroci na ladji so se smejali, njegov prijatelj pa je vse to snemal z mobitelom, in to je vsem skupaj bilo strašansko smešno,” je dejal očitivec.

Kako pa je bilo z labodom? “Po tem skoku se je labod še nekaj minut mučil, ni mogeč dvigniti vratu, naposled pa je umrl.”

Policija je dogodek sicer obravnavala, a so hitro odšli, saj naj namreč ne bi zaznali elementov kaznivega dejanja. Policijski predstavnik je kasneje za javnost povedal, da je s krova jahte skočil državljan Madžarske, ki je slučajno pristal na labodu, ta pa je kasneje odplaval dalje. Potrdil je tudi, da je v tem primeru šlo za vrstov labodov, ki so na Hrvaškem zaščiteni.

“Slišal sem, da so ljudje z jahte rekli, da si je labod opomogel in odplaval dalje,” je za lokalne medije potrdil tudi očividec, a je dodal, da “to ne sme ostati nekaznovano, ne smejo se izvleči z lažmi, da je labod odplaval dalje, ker smo vsi prisotni videli, kaj se je res zgodilo,” je dejal.