Zabave in kršitve

FOTO: Poostren nadzor zaradi »portoroških trnuljčic«

R.T.
9. 8. 2021, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2021, 15.47
Deli članek:

Turistični boni so zagotovo povečali prisotnost slovenskega življa v obmorskih letoviščih. Nekaj posameznikov pa tudi globlje pogleda v kozarec.

Facebook/Kristijan Cerovac
Ena od tako imenovanih "portoroških trnuljčic."

Večerne petkove in sobotne ure so čas za zabavo, meja, ko se zabava sprevrže v kraval pa je tanka in ni enaka za vse. Če pa se število prijav na policijske postaje poveča, je to že znak, da se je nekaj »dogaja«. In prav v zadnjih dneh so začele na Policijsko upravo v Kopru deževati pritožbe glede hrupnih zabav v Portorožu in Luciji. Policisti so zato začeli izvajati pogostejše poostrene nadzore, zlasti med vikendom, ko je največ obiskovalcev in zabav.

V noči na nedeljo so tako na območju Lucije in Portoroža izvedli 18 identifikacijskih postopkov. Napisali so en plačilni nalog zaradi kršitev javnega red in mira, v treh primerih pa so uporabili prisilna sredstva ter eni osebi zasegli prepovedano drogo. V naslednjih dneh bodo policisti nadaljevali z nadzorom, tudi v sodelovanju z drugimi pristojnimi službami in inšpekcijami.

V nedeljo je izbor zanimivih fotografij na Facebooku objavil piranski občinski svetnik Kristijan Cerovac. Videti je utrujene mlajše moške, ki počivajo po klopeh ali kar na pločniku. Kaj jih je tako utrudilo, ni znano, nekateri v komentarjih pa so speče mladeniče poimenovali »portoroške trnuljčice«.