Hitro ukrepanje

Otroka je pustila na žgočem soncu, v razbeljeni pločevini

R.T.
9. 8. 2021, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2021, 13.38
Deli članek:

V nedeljo popoldne je v Gospiću na Hrvaškem sonce močno pripekalo. Preveč, da bi se bilo zdravo dlje časa zadrževati v zaprtem avtomobilu.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Na parkirišču pred trgovino na Budački ulici so približno ob 16. uri mimoidoči v avtomobilu z nemškimi registrskimi oznakami opazili malega otroka, ki mu je bilo že na videz zelo neprijetno. Temperatura v senci je takrat že presegla 30 stopinj Celzija. Zaskrbljeni ljudje so takoj poklicali policijo.

Še preden so se policisti pripeljali na parkirišče, so ljudje vzeli stvar v svoje roke in odprli vrata avta. Izčrpanega otroka, ki je bil blizu vročinskega udara, so odnesli v senco, kmalu zatem pa so ga prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči in ga odpeljali v bolnišnico v Gospiću.

Policija je že opravila pogovor s 26-letno materjo otroka.

Policisti so ob začetku poletja opozorili na nevarnost toplotnega udara in starše spomnili, naj nikar ne pozabijo, da v avtu prevažajo otroke. Na Hrvaškem, v Kninu, se je sicer velika tragedija pripetila v začetku junija, ko je oče na zadnjih sedežih avta pozabil petletnega sina. Odšel je v službo in ko se je popoldne vrnil do avta, je bil njegov sin mrtev.