Tragedija v Kninu

Oče odšel v službo, v avtu na vročini pa pozabil 5-letnega sina

C.E.
8. 6. 2021, 20.45
Posodobljeno: 8. 6. 2021, 20.57
Deli članek:

Hrvaški mediji poročajo o veliki tragediji, ki se je danes pripetila v Kninu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot že velikokrat so se trije člani družine iz Knina zjutraj usedli v avto. Za volanom je sedel oče, ki je najprej v službo odpeljal ženo. Nato bi moral v vrtec odpeljati še petletnega sina in se napotiti v službo.

Toda fanta danes sploh ni bilo v vrtcu. Kot kaže, je zaspal na zadnjih sedežih avtomobila, oče pa je nanj pozabil, ker je dobil nujen klic, je takoj odšel v službo. Okoli 15. ure je v vrtec odšla njegova mama. Ko ga ni bilo, je poklicala soproga, ta pa je bil prepričan, da ga je pospremil do vrtca, zato so v vrtcu že začeli pregledovati nadzorne kamere, poroča spletni portal Index. Potem pa ga je oblil mrzel pot. Stekel je proti svojemu avtu, ki je bil parkiran na odprtem parkirišču, na soncu, danes pa je bilo v Kninu okoli 28 stopinj Celzija.

Ko je odprl vrata, je bil sin v nezavesti. Poskušal je z oživljanjem, poklical je na pomoč, z oživljanjem so poskušali reševalci. Neuspešno! Oče se je ob spoznanju zle usode nemočen zgrudil, za krajši čas je izgubil zavest, kasneje pa so ga odpeljali na zaslišanje na policijo. Preiskava je v teku.