Črna kronika

Brutalni mafijski vodja poskuša vplesti predsednika Srbije

R.T.
28. 7. 2021, 15.06
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 15.07
Deli članek:

Zloglasni vodja srbkskega dela še bolj zloglasne kriminalne tolpe imenovane Kavaški klan naj bi na zaslišanju močno obremenil predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Profimedia
Belivuka so prijeli konec februarja.

Veljko Belivuk, znan pod vzdevkom Velja Nevolja, je bil sicer vodja huliganske združbe Partizana, je od konca februarja v priporu. Srbski mediji poročajo, da je na pogovorih na tožilstvu povedal marsikaj krepkega o srbskega predsedniku Aleksandru Vučiću in notranjemu ministru Aleksandru Vulinu.

Po poročanju Mreže za preiskovanje kriminala in korupcije (KRIK) je izdal, da so Vučićevi sodelavci od njega večkrat zahtevali, naj navijači na Partizanovem stadionu ne skandirajo »Vučiću pederu«, želeli so, da grozi osebam, ki organizirajo protivladne proteste in da prepreči incidente na paradi ponosa v Beogradu, ki bi lahko vrgli slabo luč na Srbijo. Belivuk, ki naj bi se nekajkrat osebno srečala z Vučićem, se je po lastnih besedah odločil spregovoriti zato, ker se zdaj predsednik države in notranji minister »sprenevadata« in zanikata znanstvo, kaj šele kakšne dogovore. Vučić je sicer jasno zanikal, da bi se srečal z Belivukom ali komerkoli iz klana. Pravi, da je pripravljen tudi na poligraf, jasno pa mu je, da se kriminalci poskušajo rešiti na način, da bi vpletali tudi njega in druge politike.

Belivuk je po drugi strani zanikal očitke iz obtožnice, da je vodil kriminalno združbo, ki je odgovorna za ugrabitve, mučenja, uboje, posedovanja orožja in preprodajo droge.

Tožilstvo naj bi jutri vložilo obtožnico.