Daleč pred vsemi

Konkurenca o Rogliču: "Primož je bil danes z drugega planeta"

R.T.
28. 7. 2021, 16.10
Posodobljeno: 28. 7. 2021, 18.03
Deli članek:

Ko je Tadej Pogačar v soboto Sloveniji priboril prvo olimpijsko medaljo v kolesarstvo, nihče ni pričakoval, da lahko njegov dosežek kar na istih olimpijskih igrah nadkrili po nesreči na francoskem touru povsem potolčeni Primož Roglič.

Profimedia
Primož Roglič

Na samo, da je na današnjem kronometru proti pričakovanjem osvojil zlato medaljo, osupljiv je tudi način, na katerega mu je to uspelo, saj je s konkurenco povsem pometel. Srebrnega Nizozemca Toma Dumoulina je pustil zadaj več kot minuto. Preostali kolesarji so se dejansko borili le za preostala dva odličja, saj jim je zlato Roglič odpeljal z raketo. Tekmovalce, ki so se razvrstili od drugega do petega mesta, je ločilo vsega nekaj manj kot pet sekund, Roglič je bil daleč spredaj.

Dumoulinu so sledili Avstralec Rohan Dennis, Italijan Filippo Ganna in Švicar Stefan Küng. »Ponosen sem na bronasto medaljo […] poglejte, seveda bi si želel zlate, a danes nisem bil najboljši. Trdo sem delal, vse je potekalo dobro, a so me pač premagali boljši kolesarji. Še vedno sem osvojil olimpijsko medaljo, to ne uspe mnogim,« je svoje občutke strnil Dennis. Dumoulin, ki je po dirki svoje navijače pomiril z razkritjem, da bo nadaljeval kolesarsko kariero, saj je v kolesarstvu v zadnjem času izjemno užival, na uspeh pa je zelo ponosen, glede Rogliča ni izbiral besed. Moja medalja »je srebrna, a zagotovo z zlatim robom. Primož je bil danes z drugega planeta. Vem, da je poseben fant. Izjemno je biti skupaj stopničkah,« je razodel Nizozezemec.