Šlo naj bi za rotvajlerja

V Ljubljani pes popadel lastnika: ko je videla ruvanje, je sprva mislila, da je pes zagrabil mačko. Držal pa naj bi njegovo roko ...

J.P.
13. 7. 2021, 08.00
Posodobljeno: 13. 7. 2021, 08.06
Deli članek:

Zarenčal je na drugega psa, nato pa naj bi se preusmeril na lastnika, ki ga je "želel pomiriti".

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ljubljanska policijska uprava je potrdila naše informacije, da je v soboto zvečer na Viču v Ljubljani pes napadel človeka.

Začelo se je z drugim psom

Na kraju so ugotovili, da je nekaj pred 23. uro »član družine dva psa na povodcih odpeljal na sprehod. Med sprehodom je eden od psov nenadoma brez razloga začel renčati na drugega psa, ki je bil zraven. Moški je želel psa pomiriti, ta pa ga je napadel in pogrizel po telesu«.

Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za rodovniškega rotvajlerja. Kot nam je povedala očividka, naj bi z moškim sibirskega haskija sprehajala mlajša ženska. Napad naj bi bil nenaden – ko je videla ruvanje psa in moškega, je sprva pomislila, da je pes zagrabil mačko in da jo moški skuša osvoboditi. Omenjena ženska, sprehajalka haskija, naj bi bila tista, ki naj bi ji dejala, da je pes zagrabil njega in da ga noče spustiti. Ruvala naj bi se kar nekaj časa, preden se je moški osvobodil primeža. Nato je psa nekako privezal za bližnjo ograjo ter se umaknil, kar so nam potrdili tudi na policiji.

Po besedah očividke naj bi nato pes približno eno uro s policijo čakal, da »pridejo iz Gmajnic po njega«. Čakal naj bi povsem mirno.

Ni imel statusa nevarnega psa

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da je psa v oskrbo vzela pristojna institucija, za nadaljnje postopke s psom pa je pristojna Veterinarska uprava RS. Pes sicer nima statusa nevarnega psa, so še dodali, in do sedaj v zvezi z njim še niso imeli zabeleženega ugriza.

Medtem ko je očividka naslikala precej bolj nazorno sliko, so nam glede poškodb, ki jih je utrpel moški, dejali le, da so ga odpeljali z reševalnim vozilom in da »njegovo življenje po doslej znanih podatkih ni ogroženo«.

V kakšnih razmerah je živel pes, v tem trenutku še ni znano.