Črna kronika

Gruškovje: Srb v pasjih utah tihotapil begunce

Robert Marin
12. 7. 2021, 21.33
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden zaposlovali slovensko policijo: zalezovalec v grmovju, kraja telička, rabljeno motorno olje v bazenu, požgan čebelnjak ...

PU Maribor
Migrante je tihotapil v pasjih utah.

10 Celjskim policistom je občanka prijavila, da je moški po nezanesljivi vožnji nenadoma ustavil na krožišču na Teharju in začel po cesti sprehajati psa. Alkotest pri 53-letniku ni pokazal pozitivnega rezultata, strokovni pregled je odločno odklonil. Zaradi serije prekrškov so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, a je moški vseeno sedel v kombi in s pospešeno hitrostjo odpeljal v smeri Skalne kleti. Prijeli so ga na Čopovi v Celju. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil hospitaliziran, za psa pa so poskrbeli v zavetišču. Policija po razjasnitvi vseh okoliščin obljublja ustrezen ukrep.

9 V okolici Ilirske Bistrice je v celoti zgorel čebelnjak, v katerem je bilo 12 večjih in šest manjših panjev. Policisti vzroka še niso ugotovili, 72-letni lastnik pa ima za okoli deset tisočakov škode.

8 V okolici Vojnika je neznani storilec domačinu v bazen zlil rabljeno motorno olje in mu povzročil za več kot dva tisoč evrov škode.

7 Na območju Bohinja je po tem, ko je planinka s psom zašla s poti, stekla helikopterska reševalna akcija. Planinko je zavedla navigacija na telefonu, da je zatavala 300 metrov stran od poti. Policija uporabnike telefonov prosi, naj jih uporabljajo zgolj kot pripomoček, in ne kot primarni vir informacij o planinski turi.

6 V Imenski Gorci v občini Podčetrtek je neznani storilec z ograjenega pašnika ukradel telička.

5 Na Planini v Kranju so policisti zaradi beračenja obravnavali dva Romuna, ki pa sta hitro sedla v avto in skozi rdečo poskušala zbežati v smeri Škofje Loke. A so ju policisti ustavili, pobrali denar, pridobljen z beračenjem, in ju oglobili.

4 Velenjski policisti so obravnavali 26-letnega domačina, ki je iz tujine naročal ponarejene bankovce in jih eno leto unovčeval v okolici mesta. Policisti so hišno preiskavo opravili po obvestilu Europola, ki je na poti iz Nizozemske prestregel pošiljko ponaredkov.

3 Kranjskogorski policisti so obravnavali prijavo ženske, da jo je moški najprej ogovoril, ko ga je odslovila, pa je kasneje ugotovila, da jo s telefonom opazuje iz bližnjega grmičevja. Ko mu je povedala, da ga je prijavila policistom, je s kraja zločina zbežal s kolesom. Policija vodi zadevo v smeri prekrška zaradi drznega vedenja.

2 Na območju Ljubnega je domačinka pustila vozilo v teku, da bi se vrnila v hišo po pozabljen telefon, avto pa je medtem zdrsel po travniku in prebil zid sosednje hiše. V nesreči ni bilo poškodovanih, ker nikogar ni bilo doma.

1 Dvaindvajsetletni Srb je poskušal prek mejnega prehoda Gruškovje pretihotapiti osem Sirijcev, skritih v lesene pasje hiške. Sledi kazenska ovadba.