Sveta Trojica v Slovenskih Goricah

FOTO: Audi je odneslo v deblo drevesa, sopotnica je umrla

C.E.
11. 7. 2021, 09.17
Posodobljeno: 11. 7. 2021, 11.20
Deli članek:

Ta konec tedna moramo poročati že o tretji smrtni žrtvi na slovenskih cestah. Zadnja nesreča se je zgodila nekaj po 1. uri ponoči v občini Sveta Trojica v Slovenskih Goricah.

PGD Gornja Radgona
Razbitine avtomobila, v katerem je ena oseba izgubila življenje.

V naselju Zgornje Verjane se je nekaj po 1. uri ponoči osebno vozilo prevrnilo na streho, se je glasilo obvestilo Uprave za zaščito in reševanje. Policisti so zdaj sporočili podrobnosti.

Voznik audija je vozil po klancu navzdol, v levem nepreglednem ovinku je zaradi previsoke hitrosti zapeljal s ceste na travo ob cesti in s prednjim delom trčil v prometni znak z betonski temeljem, z desnim delom avta pa je oplazil deblo drevesa. Hitrost je bila tolikšna, da se je avto zaril v zemljo, nato pa ga je obrnilo in po nekaj metrih drsenja po strehi je trčil v deblo večjega drevesa v bližnjem gozdu. Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, njegova sopotnica pa je poškodbam na kraju nesreče podlegla, so sporočili s PU Maribor.

V nesreči so posredovali poklicni gasilci iz Maribora in prostovoljni gasilci iz Gornje Radgone, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem.