poskus uboja

Na parkirišču na Tolminskem prišlo do streljanja

B.K.
8. 7. 2021, 14.03
Posodobljeno: 8. 7. 2021, 14.18
Deli članek:

V sporu so bili udeleženi trije moški, ena oseba je bila pri tem lažje poškodovana.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Policija je obvestilo o streljanju na makadamskem parkirišču na Tolminskem prejela v soboto zvečer. Na kraj sta prihiteli patrulji tolminskih in bovških policistov, ki so izvedli nujne preiskovalne ukrepe.

V preiskavi je postalo jasno, da je streljanju botroval spor med tremi udeleženci. Dva moška stara 36 in 37 let sta se namreč vsak s svojim vozilom pripeljala do parkirišča, kjer je v avtomobilu sedel tretji moški, star 42 let. Ta je ob njunem prihodu odprl okno in skozenj pomolil strelno orožje. Obema je zagrozil z napadom, a je 37-letnik pravočasno prijel za cev in jo usmeril stran od sebe. Na pomoč mu je priskočil kolega, med ruvanjem pa je moški v avtomobilu dvakrat pritisnil na sprožilec. Po strelih jima je uspelo iz njegovih rok iztrgati orožje, možakar pa je stopil iz avtomobila in v roko prijel vejnik - posebno mačeto za sekanje vej. Tudi te ni mogel uporabiti, saj mu je 37-letnik med prerivanjem orožje izpulil iz roke in ga odvrgel stran, 42-letnika pa je nato obvladal s fizično silo. 37-letnik je bil v ruvanju lažje poškodovan. Po nekaj minutah se je nasilni možakar odpeljal z avtomobilom.

Policisti so 42-letnemu osumljencu odvzeli prostost in mu odredili pridržanje, naslednji dan pa pri njemu izvedli hišno preiskavo, kjer so našli predmete, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. V ponedeljek so osumljenca izročili preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Sumijo ga poskusa uboja in nedovoljene proizvodnje orožja.