Črna kronika

Grizli iz šotora potegnil žensko in jo razmrcvaril

B.K.
8. 7. 2021, 12.26
Posodobljeno: 8. 7. 2021, 12.27
Deli članek:

Če bodo medveda našli, bo za napad plačal z življenjem.

Profimedia
Grizli

Medved grizli je do smrti razmrcvaril žensko, ki je kampirala v divjini ameriške zvezne države Montane. 65-letna medicinska sestra Leah Davis Lokan je z družbo kolesarila po Združenih državah Amerike, med izletom pa so se ustavili v gozdu, si postavili šotore in tako prebili noč.

Ponoči je kamp obiskal medved. Prvič okoli tretje ure, a je mirno odšel, ko so taborniki pospravili hrano. Nato se je vrnil okoli četrte ure, vdrl v šotor nesrečne ženske, jo potegnil na plano in razmrcvaril. Bila je mrtva še preden so ji na pomoč lahko priskočili prijatelji, ki so s sprejem proti medvedom veliko žival uspeli odgnati.

Oblasti zdaj ubežnika iščejo. Če ga bodo našli, se mu ne piše nič dobrega. S kraja zločina so namreč pobrali vzorce njegovega DNK-ja. Ko potrdijo njegovo identiteto, ga bodo ustrelili.

Grizliji so posebna podvrsta rjavega medveda, ki živijo v Severni Ameriki. So načeloma bolj napadalni od ostalih medvedov. Kljub temu so njihovi napadi na ljudi redki. V zadnjih 20 letih so na območju Združenih držav Amerike zabeležili tri smrti zaradi napadov grizlijev.