Policija objavila fotografijo

Po izginotju osmih milijonov evrov iščejo to žensko

G.G.
2. 7. 2021, 18.22
Posodobljeno: 2. 7. 2021, 22.01
Deli članek:

Nemški policisti še naprej neuspešno preiskujejo izginotje približno osmih milijonov evrov v Bremnu. Ob pomanjkanju sledi so v javnost poslali fotografijo osumljenke.

Polizei Bremen
Bi lahko bila 28-letnica povezana z veliko tatvino? Policija je skoraj prepričana.

Tatvina se je pripetila v petek, 21. maja v Bremnu. Takrat bi moralo biti vozilo za prevoz denarja polno naloženo z gotovino. Denar pa je izginil. Kdaj in kako, se sprašujejo preiskovalci.

Ker niso prišli do odrešilnega odgovora, so z javnostjo delili fotografijo 28-letnice, ki je bila zaposlena pri podjetju za prevoz denarja. Njena naloga je bila, da je predale v sefu napolnila z denarjem in jih predala v roke varnostnikom, ki so bili odgovorni za prevoz. Policisti sumijo, da se je običajna veriga dela pretrgala prav pri 28-letnici, ki naj bi imela še pomagače, katerim je najverjetneje predala denar. Že nekaj ur po izginotju denarja, je javila, da se počuti slabo. Odšla je domov, od takrat pa je ni bilo več v službo, niti je ni nihče več videl.

Policija ve, da je bil denar naložen v črno dostavno vozilo znamke Mercedes-Benz Vito. Na vozilu so bile nameščene ukradene registrske tablice. Vozilo je bilo najeto dva dni pred ropom, v soboto pa so ga vrnili podjetju, od katerega so ga najeli.