Pretresljiv zločin na Dunaju

V stanovanju, v katerem je bila umorjena 13-letna Leonie, še četrta oseba?

R.T.
30. 6. 2021, 14.13
Posodobljeno: 30. 6. 2021, 14.13
Deli članek:

Preiskava brutalnega umora 13-letne Leonie na Dunaju je v polnem teku, avstrijska policija je zdaj na lovu še za tretjim osumljencem.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Avstrijska javnost v teh dneh v šoku spremlja dogajanje okoli pretresljivega umora 13-letne deklice, ki je bila v noči na soboto umorjena v enem od stanovanj v dunajski četrti Donaustadt, njeno truplo pa je nato nekdo prislonil ob drevo na zelenici ob cesti. Leonie je bila pred smrtjo žrtev spolnega in fizičnega nasilja. Kriminalisti so v povezavi s primerom v ponedeljek zvečer aretirali dva osumljenca, 16 in 18 let stara prosilca za azil iz Afganistana, oba s kriminalnim pedigrejem, pri čemer pri 18-letniku obstajajo utemeljeni dvomi v njegovo resnično starost. Kot je denimo za časnik Heute ocenil eden od njegovih sosedov, bi lahko bil star celo približno 30 let. Zaenkrat še ni znano, ali bodo njegovo resnično starost prek analize njegovih zob ugotavljali tudi izvedenci. To se bo po navedbah časnika Kronenzeitung zagotovo zgodilo, v kolikor bodo zoper njega vložili obtožnico zaradi kaznivega dejanja umora.

Sicer pa so oba osumljenca včeraj zaslišali, a se je mlajši branil z molkom, starejši pa je kakršno koli vpletenost v smrt 13-letnice zanikal, čeprav naj bi se vse skupaj dogajalo v njegovem stanovanju. Oba sta pristala v priporu. Kronenzeitung medtem poroča, da kriminalisti zdaj iščejo še tretjega osumljenca, ki naj bi se v času smrti 13-letnice tudi nahajal v stanovanju. Šlo naj bi za mladega Afganistanca, ki so ga v preteklosti obravnavali policisti v več evropskih državah. Po poročanju časnika je trenutno na begu, iskalna akcija pa je v polnem teku.