goljufija

Simulirala sta prometne nesreče in zahtevala denar, policija žrtve poziva k prijavi

B.K.
30. 6. 2021, 12.18
Posodobljeno: 30. 6. 2021, 12.18
Deli članek:

Niso ju še izsledili.

Dreamstime
Če kdo od vas terja denar, mu ga nikar ne izročite.

V nedeljo so goriški policisti obravnavali prijave več občanov, ki sta jih opeharila neznanca. Ta sta na območju Nove Gorice ter v Potočah nič krive voznike skušala prepričati, da so zakrivili prometne nesreče in jima poškodovali vozilo, od njih pa sta zahtevala gotovino.

Neznanca sta bila načeloma neuspešna, a jima je tu in tam koga uspelo prepričati in ogoljufati, v enem primeru pa sta iz avtomobila oškodovanke celo ukradla denarnico.

Nepridipravov policisti še niso prijeli, gre pa za moška, stara približno 30 let, visoka med 170 in 180 centimetrov, temnejše polti in las. Neznanca sta voznike ogovarjala v italijanskem jeziku, vozila pa sta siv avtomobil, najverjetneje Opel ali Peugeot, italijanskih registrskih številk.

Policija nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil, saj obstaja velika verjetnost, da sta nepridiprava oškodovala še več ljudi.

Z omenjeni primeri bi lahko bil povezan tudi današnji poskus goljufije v Novi Gorici, kjer sta prav tako dva neznanca, ki sta vozila belo Fiat Bravo, simulirala prometno nesrečo in od voznika zahtevala denar.

Vsem, ki bi lahko bili žrtev podobne goljufije policisti svetujejo, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica na Sedejevi ulici 11, ali pokličejo na telefonsko številko 05 303 44 00. Prav tako je nujno, da občani v primeru, ko nekdo od njih zahteva denar zaradi domnevne nesreče, tega neznancem ne izročijo ampak o tem nemudoma obvestijo policijo.