Glavni osumljenec

Slovenski kriminalisti iščejo lopovskega Slovaka, ki naj bi povzročil požar

S.R.
1. 6. 2021, 12.20
Posodobljeno: 1. 6. 2021, 12.31
Deli članek:

42-letnega Slovaka sumijo, da je oktobra lani v Celju povzročil požar, v katerem je nastalo za približno 54.000 evrov škode.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

42-letni slovaški državljan, ki v Sloveniji sicer nima prijavljenega bivališča, a ima pri nas za pasom že večje število lopovščin, je glavni osumljenec za lanski požar v Celju. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti so ga celjski kriminalisti v teh dneh kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Sumijo ga, da je 12. oktobra lani ob približno pol dveh zjutraj zakuril v pomožnem objektu na Gosposki ulici v Celju in s tem povzročil požar, ki se je razširil na ostrešje sosednjega objekta. V požaru se na srečo nihče ni poškodoval, saj so policisti iz treh stanovanj večstanovanjske hiše uspeli pravočasno evakuirati deset stanovalcev, gasilci pa so širjenje požara hitro omejili in ga pogasili. V požaru je nastalo za približno 54.000 evrov materialne škode.

Kriminalisti so Slovaku na sled prišli s pomočjo obvestil, ogleda nadzornih kamer in drugih preiskovalnih dejanj. 42-letnika so sicer na območju Slovenije že večkrat obravnavali zaradi sumov storitve premoženjskih kaznivih dejanj tatvin, velikih tatvin in zatajitve ter kršitev javnega reda in miru. Kriminalisti 42-letnika še iščejo.