nepotrebno

FOTO: 26-letniku so morali amputirati roko, ker so mu policisti pretesno zapeli lisice

R.T.
27. 5. 2021, 13.17
Posodobljeno: 27. 5. 2021, 13.19
Deli članek:

Čisto po nepotrebnem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

26-letni Giovanni Loyola iz Birminghama v ameriški zvezni državi Alabama je vložil tožbo proti policiji iz okrožja Jefferson zaradi policijskega nasilja. Loyola policiste obtožuje, da so mu med aretacijo lisice zapeli tako tesno, da mu je odmrla leva roka.

26-letnika so policisti aretirali 16. februarja lani, v sumljivih okoliščinah. Medtem ko sam trdi, da je doma v miru pil pivo in gledal TV, ko so v hišo vdrli policisti, ker so sumili, da se je pred tem pretepal, ga vklenili in odpeljali v pripor, policisti trdijo, da je bil Loyola udeležen v pretep in streljanje ter da je bilo njegovo pridržanje, kateremu se je na vso moč upiral, legalno.

Kakorkoli že, policisti so morali mladeniča obvladati in eden izmed njih mu je zato nadel lisice. Te mu je še posebno tesno zapel in jih ni hotel popustiti niti, ko so Giovannija vrgli v celico za pridržanje. Tam je ostal vsega 12 dni, ko so ga izpustili pa je nemudoma poiskal zdravniško pomoč, saj ga je v levi roki nekam čudno ščemelo.

Zdravniki so ugotovili, da je bil dotok krvi v njegovo levo roko tako dolgo prekinjen, da mu je začelo odmirati meso na prstih. Najprej so mu zato amputirali konice prstov. Ker se težave niso končale je bil operiran še štirikrat, na koncu pa so mu mogli odstraniti celotno levo roko.

Giovanni Loyola, ki je pred aretacijo in nesrečno poškodbo delal v gradbeništvu, je zdaj brezposeln.