Jürgen Conings

Oboroženega skrajneža znova iščejo na območju nacionalnega parka

S.R.
27. 5. 2021, 11.54
Posodobljeno: 27. 5. 2021, 11.54
Deli članek:

Poteka že deseti dan lova na belgijskega vojaka, ki se je do zob oborožen podal v neznano.

Facebook
Jürgen Conings

Belgijska vojska in policija še vedno iščeta 46-letnega vojaka in desničarskega skrajneža Jürgena Coningsa, ki je prejšnji ponedeljek iz ene od vojašnic v provinci Limburg ukradel težko orožje in izginil v neznano. Iskalna akcija je do sobotnega večera potekala na območju nacionalnega parka Hoge Kempen na vzhodu Nemčije, kjer so ob robu gozda tudi našli njegovo zapuščeno vozilo, polno orožja. Nato so pristojni ocenili, da se Conings nahaja nekje drugje in da jih je z avtomobilom morda speljal na led, nacionalni park pa so znova odprli za javnost.

Po poročanju belgijskega časnika The Brussels Times so se organi pregona danes vrnili na območje nacionalnega parka in prebivalce znova pozvali, naj se ga izogibajo. V gozdnato območje so se podali skupaj s psi sledniki. Razlog, da so se vrnili, zaenkrat še ni znan. Ker se območje nahaja v bližini nemške in nizozemske meje, približno 400 belgijskim vojakom in policistom pri iskanju pomagajo tudi okrepitve iz teh držav. Prisotna je tudi luksemburška policija. Sicer pa naj odgovorni še vedno ne bi vedeli, ali se Conings dejansko nahaja na območju nacionalnega parka, v katerem so v soboto našli tudi tabor s šotorom, za katerega so sprva domnevali, da je v njem prespal ubežnik. Podrobnejša preiskava je zdaj pokazala, da se je šotor, ob katerem so našli tudi manjši hladilnik in pločevinko pijače, tam nahajal daljše obdobje, v njem pa naj v zadnjem času ne bi prespala nobena oseba. Dokončne ugotovitve bodo znane po opravljeni analizi DNK.

Flamski časnik Nieuwsblad je medtem že poročal, da Conings s smrtjo ni grozil samo belgijskemu virologu Marcu Van Ranstu, temveč naj bi grozil tudi z napadom na zdaj že močno zastraženo mošejo v kraju Maasmechelen, ki se nahaja v bližini nacionalnega parka.