Ni še dokončno

Letos boni ne le za turizem, tudi za šport in kulturo

B.K.
27. 5. 2021, 10.54
Posodobljeno: 27. 5. 2021, 11.03
Deli članek:

Zajc je napovedal, da bo ministrstvo tudi letos izdalo turistične bone. Njihova uporaba pa bo tokrat širša.

Jure Zauneker
Boni bodo letos bolj široko unovčljivi.

STA
Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je ob obisku Gospodarske zbornice Slovenije napovedal, da bo ministrstvo tudi letos izdalo bone, ki pa jih bomo lahko tokrat koristili ne le za turizem ampak tudi za nekatere druge dejavnosti, poroča Televizija Slovenija.

"Letos bo malo bolj zahtevno kot pri dozdajšnjih bonih glede na to, da bomo možnost koriščenja po našem predlogu nekoliko razširili. Želimo pomagati ne le turizmu in gostinstvu, ampak tudi tistim, ki so zaradi covida-19 utrpeli škodo in so v takšni ali drugačni meri tudi navezani na stanje v turizmu. Govorim predvsem o kulturi in o športu in rekreaciji," je pred gospodarstveniki dejal Zajc.

Ponovna izdaja bonov sicer še ni dokončna, saj jo mora potrditi še vlada. Prav tako se še ne ve, kako visoka bo vrednost letošnjega bona, a po poročanju TV Slovenija naj bi bila ta nižja od lanske, ki je znašala 200 evrov za polnoletnega prebivalca.

Lani izdani turistični boni, ki še niso bili porabljeni, so ob tem še vedno veljavni. Porabiti jih je treba do konca leta. Neizkoriščenih je sicer ostalo več kot polovica izdanih turističnih bonov, še poroča TV Slovenija.