Dva v dvigalu, eden na strehi

Trojica srboritežev zgrmela v jašek dvigala, pristali so osem nadstropij nižje

R.T.
19. 5. 2021, 16.22
Posodobljeno: 19. 5. 2021, 17.04
Deli članek:

Dva sta pristala v dvigalu, eden na strehi, vsi trije pa končno na urgenci.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Bolj bizarno od tega incidenta je morda le še ime kraja, v katerem se je odvil. Kot poročajo ameriški mediji, so si v kraju King of Prussia (kar bi v slovenščini pomenilo »Pruski kralj«) v ameriški zvezni državi Pennsylvania v ponedeljek zvečer v lase skočili trije moški. Zgodilo se je v osmem nadstropju stanovanjske zgradbe, pretep pa je bil tako ognjevit, da jim je uspelo prebiti vrata dvigala. Vsi trije so padli v jašek.

»Jeklena vrata dvigala, ki se odprejo s pritiskom gumba, ta vrata so predrli. Na drugi strani ni bilo dvigala, zato so padli osem nadstropij v globino,« je pojasnil lokalni policijski načelnik Al Elverson. In kako so se odrezali? Dvigalo je stalo v pritličju, tako so treščili na streho kabine, ki so jo prav tako prebili. Dva sta končala v dvigalu, tretji pa se je ustavil na strehi. Gasilci so lahko prva dva izvlekli skozi vrata v pritličju, medtem ko so se morali do tretjega spustiti s prvega nadstropja. Trojica je sicer preživela, čeprav so morali enega med njimi v bolnišnico prepeljati s helikopterjem.

Tamkajšnje stanovalce bega predvsem vprašanje, kako se je kaj takega sploh lahko zgodilo. Mnogim se zdaj ob uporabi dvigala šibijo kolena. »V dvigalo ni trčil slon. Gre za tri ljudi. Prepričan sem, da gre za okvarjeno opremo,« je pojasnil ogorčen stanovalec Derrell Washington. Celotno zadevo zdaj preiskuje policija, pri čemer zaenkrat še ni znano, ali bo padla tudi kakšna kazenska ovadba.